Besøg Folketinget sammen med dine translatørkolleger

Kun for medlemmer af Translatørforeningen
Der er booket omvisning i Folketinget for dig og dine translatørkolleger den 3. februar 2023.

På omvisningen går du sammen med en af Folketingets betjente på opdagelse på Christiansborg og undersøger, hvordan en bygning på samme tid kan være folkelig, samle et rigsfællesskab og understøtte demokratiske værdier som frisind og ytringsfrihed. Christiansborg er arbejdsplads for Folketingets medlemmer, og du hører om, hvordan Christiansborg fungerer som centrum for folkestyret og lovgivningen i Danmark, samtidig med at du får et unikt indblik i stedets spændende historie. Du ser bl.a. Vandrehallen, grundlovene og Folketingssalen.

Omvisningerne varierer, alt efter hvad der sker i huset den pågældende dag. Hvis der er møde i Folketinget, får du på omvisningen ikke mulighed for at komme ind i Folketingssalen. Her kan omvisningen i stedet kombineres med et besøg på tilhørerpladserne.

Omvisningen varer 45 minutter. Der er trapper og niveauforskelle undervejs, så kontakt Besøgstjenesten, hvis du (eller nogen i gruppen) er gangbesværet/bruger kørestol.

Folketinget er en del af Kulturkvarteret. I hjertet af København kan du opleve hele Danmarks fortid, nutid og fremtid – alt sammen inden for blot 10 minutters gang.

**

Tag med i Snapsetinget!
Der er foreløbigt booket bord til 15 medlemmer, der på egen regning tager en frokost i Snapsetinget inden rundvisningen. Frokosten starter kl. 13:30. Men bemærk, at det anbefales at ankomme til Christiansborg kl. 13, gå igennem sikkerhedskontrol, for at være i Snapsetinget til kl. 13:15.

Skal du med? Så skriv det til os, når du tilmelder dig. Så vil vi se, om vi kan få plads til alle.
Der er bestilt følgende anretning til 176 kr. per person (der er varslet en mindre prisstigning, så dette er 2022-prisen), eftersom det er et krav, at alle gæster vælger det samme: Frokostbuffet bestående af fiskeanretning, to slags charcuteri, to salater, sæsonens grønt, lagret ost med kompot og en lun anretning samt både surdejs- og rugbrød.

Husk at skrive, hvis du har behov for at der bliver taget særlige hensyn til dig i menuen.

**

Dato og tid
3. februar 2023 kl. 14:30 – 15:15 (13:30 hvis du er tilmeldt frokosten i Snapsetinget).

Pris og tilmelding
Det er gratis at deltage i omvisningen, men du skal tilmelde dig til sekretariatet senest onsdag den 25. januar 2023 på: mail@translatorforeningen.dk
Vi skal minimum være 15 personer for at kunne gennemføre … og maksimalt 60.

Mødested og -tid
Mød op ved Folketingets besøgsindgang ved den store trappe i Rigsdagsgården, Christiansborg. Her skal I igennem et sikkerhedstjek, så beregn cirka 15 minutter til dette. I kan forvente at få adgang til Folketinget 15 min. før besøgets start.

Forberedelse
www.ft.dk kan I se, hvad der sker i Folketingssalen og læse mere om Folketingets arbejde og Christiansborg Slot. Hjemmesiden indeholder også en række informations- og undervisningsmaterialer, der kan downloades og bestilles på https://www.ft.dk/dokumenter/bestil-publikationer.

Besøgsregler
Folketinget er en arbejdsplads, så der skal udvises hensyn. Besøgende skal følge personalets anvisninger og må ikke gå alene rundt i Folketinget. Besøgende skal bære gæstekort synligt under hele besøget. Gæstekort udleveres ved indgangen, når I ankommer. Der er kun adgang for det antal personer, som I på forhånd har tilmeldt.

Forbehold
Folketinget tager forbehold for, at det i helt ekstraordinære situationer kan blive nødvendigt at aflyse alle reservationer. Hvis det skulle blive aktuelt, vil vi forsøge at finde et andet besøgstidspunkt. Folketinget dækker ikke omkostninger i forbindelse med aflysninger el.lign.

Efteruddannelsespoint
Medlemmer af Translatørforeningen kan efterfølgende registrere 1 point for at deltage i dette netværksarrangement.

Deltagerliste
Deles her efter tilmeldingsfristen.